Много благодаря за споделеното мнение  :smile1:
Здравейте, ще използвам темата, за да не откривам нова с молба за съдействие:)

ЕООД, нерегистрирано по ДДС може ли да отчита онлайн продажбите си към физически лица, които не желаят фактура, на основание чл. 119 ал.1 във вр. с ал. 2 ЗДДС - с отчет за извършените продажби на последно число на месеца например. Знам, че това е задължително за регистрираните по ДДС фирми, но се задучих дали ще съм в нарушение, ако го правя по този начин. И въобще има ли друг вариант освен този, при положение, че не пускам фактура за всяка продажба, защото клиента не иска.
И много благодаря за отговора  :good:
Под не е признат за разход имах предвид данъкът, който фирмата удържа и плаща.  т.е. Данъка е дължим и платим от фирмата, но е за сметка на лицето
Здравейте :smile1:
Искам и аз да се включа с молба за съвет дали правилно съм разбрала всичко, което изчетох по темата.
Става въпрос за собственик на ЕООД - СОЛ, който вече се осигурява като такъв на друго основание/ и място (но отново като СОЛ). От ЕООД желае да получава доход на база положен личен труд. ЕООД-то няма друг нает персонал. Дохода за личен труд трябва да му се изплаща на база ведомост и договор за полагане на личен труд (гражд.дог.) и се подават Д1 -90 и Д6 за данъка, който е дължим от ЕООД-то, но не е признат разход. Д1 и Д6 се подават само в месеците когато има изплащане на доход. И на края на годината на база служ.бел. за изплатения доход си прави изравняване и ГДД.  Бъркам ли някъде дотук?